-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12014 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

اگر كودكي كه هنوز به سن تكليف نرسيده روزه بگيرد آيا روزههاي او به پدرش ميرسد؟

در اين كه اگر پدر در زمان حياتش روزة قضا داشته، بعد از مرگش بر پسر بزرگتر واجب است روزههاي پدر را بگيرد و يا كسي را اجير كند كه اين كار را بكند شكي نيست; اما سخن در اين است كه اگر پسر بزرگتر نابالغ باشد، و بخواهد اين كار را انجام دهد، آيا ميتوان به جاي روزههاي قضاي پدر باشد يا نه؟ برخي از مراجع كه عبادت نابالغ را صحيح ميدانند، فتوا دادهاند كه به جاي قضاي روزههاي پدر محسوب ميشود و مانعي ندارد. اما بعضي مراجع عبادت نابالغ را صحيح نميدانند، بر اين اساس، روزههاي او براي پدر نميرسد در نتيجه يا بايد صبر كند تا به سن بلوغ برسد، يا ميبايست كسي را اجير كنند. بنابراين، در اين مورد لازم است، به مرجع تقليد خود مراجعه و بر مبناي وي عمل شود. كتابي كه ذيلاً معرفي ميشود نظر مراجع معروف بيان شده است.

ضمناً، صحيح بودن عبادت نابالغ يا صحيح نبودن آن، دليل بر اين نيست كه اگر نابالغ عبادت كرد هيچ ارزشي ندارد، بلكه كار بسيار پسنديدهاي است و تمرين و عادت به عبادت خواهد بود.(ر.ك: توضيح المسائل مراجع، ج 1، ص 792ـ793، دفتر انتشارات اسلامي.)

جناب آقاي علي كريمي



با سلام و آرزوي توفيق از پيشنهادهاي جنابعالي به اين مركز كمال تشكر را داريم.

تلاش مركز اين است، پاسخهايي كه تهيه ميشود، در محورهاي قرآن، روايات و تفاسير باشد. و اين ويژگيها به لطف خداوند در همة پاسخها اعمال شده است; اين مركز مفتخر است كه تاكنون حدود 25 هزار پرسش از سراسر كشور دريافت داشته و براي پرسشهاي مربوط به قرآن ـ در موضوعات گوناگون ـ پاسخ قرآني و تفسيري، تهيه و به پرسشگران محترم در سراسر كشور اسلامي ارسال نمايد. اما ميدانيم كاستيهايي نيز وجود دارد. اميد است با عنايات خداوند و دعاي خير شما به مرور زمان نواقص جبران شود، تا خواستههاي پرسشگران به طور كامل تامين گردد.

برگزاري مسابقة قرآني در محدودة كاري اين مركز نيست; ولي در عين حال طرحي در حال مطالعه است، كه در صورت مفيد بودن، فقط براي پرسشگران به شكل مسابقه برگزار خواهد شد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.